Alapítvány

pályázatok, képzések, oktatási segédanyagok

1%

Ebben az évben is lehetősége van arra, hogy befizetett adójának 1+1%-áról rendelkezzen. Támogassa az Elsősegélynyújtás Oktatásáért Alapítvány célkitűzéseit!

 

Milyen projekteket valósítunk meg a felajánlott adó 1%-okból?

1. Alapszintű újraélesztés és defibrillátor használata - általános és középiskolásoknak.

2. Alapszintű újraélesztés és defibrillátor használata - pedagógusoknak

3. Alapszintű elsősegélynyújtás - pedagógusoknak

4. Az elsősegély-oktatás módszertana, továbbképzések egészségügyi dolgozóknak és pedagógusoknak

5. Elsősegélyversenyek 5-6. 7-8., 9-12. osztályosoknak és egészségügyi szakiskolásoknak.

6. Baleset-szimulációs bemutatók - általános és középiskolásoknak.

7. Oktatási segédanyagok (munkatankönyv) biztosítása - általános iskolásoknak

Rendszeres pályázataink>>

 

Az alapítvánnyal kapcsolatos adatok

AdatokAlapító okirat részlet

 

Elsősegélynyújtás Oktatásáért Alapítvány adószáma: 18518148-1-13

 

Online rendelkező nyilatkozat az e-SZJA felületen (elektronikus/papíros)>>

 

Mit kell tennie?

A civil szervezet számára az adófizetők a személyi jövedelemadó 1 %-áról a bevallás részét képező önálló EGYSZA lapon vagy az erre a célra kialakított 20 EGYSZA jelű önálló nyomtatványon rendelkezhetnek. Kitöltési útmutató.

 • Ha Ön egyéni vállalkozó, áfa fizetésre kötelezett őstermelő, áfa fizetésre kötelezett magánszemély, az eva és a kata hatálya alá bejelentkezett egyéni vállalkozó, akkor 2021. február 25-ig adhatja le adóbevallását a NAV-nak. Az 1%-ról ebben az esetben vagy a bevallás részét képező önálló EGYSZA lapon, vagy az erre a célra kialakított 20 EGYSZA jelű önálló nyomtatványon rendelkezhet. A rendelkező nyilatkozatot a bevallás részeként 2021. május 20-ig kell megküldenie a NAV-nak elektronikusan vagy postai úton.

  Amennyiben nem a bevallás részét képező EGYSZA lapon rendelkezik, akkor közvetlenül 2021. február 25-ig még lehetősége van a 20 EGYSZA nyomtatványon elektronikusan, vagy postai úton eljuttatni a NAV-nak. A postai küldés menetének megtekintése.
 • Amennyiben munkáltatója készíti el és nyújtja be adóbevallását, akkor a 20 EGYSZA jelű nyilatkozatot legkésőbb 2021 május 20-ig lezárt borítékban átadhatja munkáltatójának, vagy 2021. május 20-ig papír alapon, vagy elektronikusan közvetlenül eljuttathatja a NAV-nak.
 • Amennyiben magánszemélyként küldi be adóbevallását, akkor kétféle módon teheti ezt meg. Vagy elektronikusan rendelkezhet az 1553 számú adóbevallás részét képező önálló 20 EGYSZA lapon, vagy az erre a célra kialakított 20 EGYSZA jelű önálló nyomtatványon akár elektronikusan, akár postai úton, önállóan megküldheti a NAV-nak 2021 május 20-ig . A postai küldés menetének megtekintése.
 • Amennyiben Önnek a NAV készíti el az adóbevallását, akkor az erre a célra kialakított 20 EGYSZA jelű nyomtatványt kitöltve, 2021. május 10-ig eljutathatja munkáltatójához, vagy 2021 május 20-ig  elektronikusan vagy postai úton a NAV-nak.

 

Elsősegélynyújtás Oktatásáért Alapítvány 1% nyilatkozat

 

Online rendelkező nyilatkozat az e-SZJA felületen (elektronikus/papíros)>>

 

Kinek adjam az adó 1%-ot?

A hazai adózók alig fele nyilatkozik adója 1%-áról, holott ez semmiféle pluszköltséggel nem terheli, éves szinten közel 10 Mrd Ft támogatástól fosztva meg a civil szervezeteket. A felajánlás előtt érdemes tájékozódni az adott civil szervezetről az alábbi szempontok alapján:

 • Milyen tevékenységet végez?
 • Tevékenysége folyamatos?
 • Éves beszámolói elérhetőek?
 • Megvalósított programjai dokumentálva vannak? (fényképek, facebook stb)
 • Egyértelműen látható, kézzel fogható tevékenységet végez?
 • Tájékozódjon az alapítvány tisztségviselőiről!
 • Ellenőrizze szerepel-e a NAV adatbázisában!